Miért jó alternatíva az elektromos fűtés?

Miért jó alternatíva az elektromos fűtés?

Lényegesen alacsonyabb beruházási költség az elektromos fűtés kialakításakor

Egy jó minőségű Atlantic elektromos fűtés rendszer kiépítési költsége kevesebb mint negyede lehet egy átlagos minőségű központi gázfűtés kialakításának. A gázfűtés kiépítésére szánt pluszköltség a jelenlegi gázárakkal számolva több mint 7 év alatt térülhet csak meg*! (*cca.40 nm-el és átlagosan jó (0,25 átlagos U-értékkel számolva)

Ha a döntésnél figyelembe vesszük, azt, hogy egy mai gázkazánnak már 10-12 évente szükséges lehet a cseréje, akkor a gázfűtés kialakítása még kedvezőtlenebb választás lehet. A kompozit fűtőbetétes Atlantic elektromos radiátor várható élettartalma jellemzően két-három szorosa lehet  az átlagos gázfűtéses rendszereknek.


Alacsony fenntartási költségek

Olcsó fűtési beruházásA gázfűtéses rendszereknél a fűtőanyag ára csak egy részét képezi a valós költségeknek. Alapesetben a következő módon áll össze: a rendszer bekerülési költsége + telepítés költsége + a felhasznált gáz ára + karbantartási és szervízköltségek.


Energiahatékony elektromos radiátor

Gyors felfűtésAz elektromos fűtőberendezések közel 100%-os hatékonyságúak, azaz az összes felhasznált elektromos áramot közvetlenül hővé alakítják át, ellentétben a gázfűtéses rendszereknél, ahol az energia egy része kárba veszik a kéményeken át távozó füstgázzal.

Külösen igaz ez a régi típusú gázkonvektorok esetében, ahol akár a hőenergia 30 %-a is kárba veszhet! Ezen kívül sajnálatosan az elmúlt néhány évben már több alkalommal arányaiban jelentősen és nagyobb mértékben drágult a gázár mint az elektromos áram. Ezért az elektromos fűtőtestek használata kisebb lakások esetében évről évre kifizetődőbbnek tűnik.


Rugalmas és sokoldalú

okos beruházásAz elektromos fűtés nem igényel semmilyen csővezetékes munkát, és használata során nem keletkezik égéstermék. Ezért a telepítése során nem kell gázcsövezést, kéménykiállásokat kialakítani tervezni/ terveztetni. Nincsenek fűtéscsövekhez kötve az elhelyezések, ezért az elektromos fűtőtest gyakorlatilag a szobában bárhol elhelyezhető. Az áram szinte mindenhol rendelkezésre áll (szemben a gázzal), így országszerte korlátozások nélkül, bárhol telepíthető.


Biztonságos és megbízható elektromos fűtésrendszer

Jó döntés a fűtés terénBármilyen típusú elektromos fűtőberendezés esetében, a biztonság mindig is elsődleges szempont. Mivel az elektromos fűtőberendezések nem égetnek üzemanyagot csak belsőleg hőt termelnek, nincsenek olyan jellegű biztonsági kockázatai, mint a szén-monoxid-mérgezés vagy gázrobbanás. Mivel az elektromos konvektor folyadékkal sincs töltve ezért nem szivároghat belőle folyadék. Ideális nyarlók, hétvégi házak alkalomszerű fűtésére is, hiszen nincs fagykár kockázata. Viszont óva intjük Önt a silány minőségű "olcsó kínai" készülékektől. 


Nem igényel karbantartást, és nincs éves ellenőrzés

Karbantartásmentes fűtőtestA fűtési rendszerek fenntartása nagymértékben függ attól, hogy melyik főtőanyagtípust választjuk. Mert jelentősen megnövelheti a teljes üzemeltetési költségét a fűtésrendszernek. Ezért nagyon fontos figyelembe venni a várható hatásfokot és a karbantartási költségeket valamint a gázfűtésű rendszerek esetében a biztonsági ellenőrzést. Az olyan kiváló minőségű elektromos fűtés mint a francia Atlantic radiátorok, ma már rendkívül megbízható alternatívát kínálnak. A gázkazán alapú rendszerek, folyamatos karbantartási munkálatokat, éves biztonsági ellenőrzést és szükség esetén kéménytisztítást is igényelnek.


Kényelem és vezérlés

kényelmes vezérlés a fűtésnélAz elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül az elektromos fűtésrendszerek iparága. Gazdaságos elektromos fűtőpanelek, tizedfok pontos vezérléssel teszik lehetővé az egyenletes kellemes hőmérsékletet és a jelentős energiamegtakarítást. Mindezt hogyan? Olvassa el a Gyakori kérdések oldalon!