Miért jó alternatíva az elektromos fűtés?


Fenntartási költségek

Olcsó fűtési beruházásA gázfűtéses cirkó rendszereknél a fűtőanyag ára csak egy részét képezi a valós üzemeltetési költségeknek. Igaz, hogy a statikus elektromos fűtés esetében a fajlagos üzemeltetési költségek (ugyanannyi hőenergia előállítási költsége) magasabb, mint pl. egy gáz-cirkó rendszer esetében, viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni a gáz cirkó rendszerek lényegesen magasabb vételárát. Erre jön még rá a telepítés tetemes költsége + a felhasznált gáz ára + a folyamatos karbantartási és szervízköltségek is.


Energiahatékony elektromos radiátor

Gyors felfűtésAz elektromos fűtőberendezések közel 100%-os hatékonyságúak, azaz az összes felhasznált elektromos áramot közvetlenül hővé alakítják át, ellentétben sok gázfűtéses rendszernél, ahol az energia egy része kárba veszik a kéményeken át távozó füstgázzal. Külösen igaz ez a régi parapetes gázkonvektorok esetében.


Rugalmas és sokoldalú

okos beruházásAz elektromos fűtés nem igényel semmilyen csővezetékes munkát, és használata során nem keletkezik égéstermék. Ezért a telepítése során nem kell gázcsövezést, kéménykiállásokat kialakítani tervezni/ terveztetni. Nincsenek fűtéscsövekhez kötve az elhelyezések, ezért az elektromos fűtőtest gyakorlatilag a lakásban bárhol elhelyezhető. Az elektromos áram szinte mindenhol rendelkezésre áll, így szinte bárhol telepíthető.


Biztonságos és megbízható elektromos fűtésrendszer

Jó döntés a fűtés terénBármilyen fűtés esetében, a biztonság mindig is elsődleges szempont. Mivel az elektromos fűtőberendezések nem égetnek üzemanyagot csak az Ohmikus ellenállás alapján hőt termelnek, nincsenek olyan jellegű biztonsági kockázatai, mint a szén-monoxid-mérgezés vagy gázrobbanás. Ezek a fűtőtestek Ideálisak nyarlók, hétvégi házak alkalomszerű fűtésére is, hiszen a fűtőtest nincs fagykár kockázatának sem kitéve.


Nem igényel karbantartást

Karbantartásmentes fűtőtestA fűtési rendszerek fenntartása nagymértékben függ attól, hogy melyik főtőanyagtípust választjuk. Mert jelentősen megnövelheti a teljes üzemeltetési költségét. Ezért fontos figyelembe venni a várható hatásfokot és a karbantartási költségeket valamint a kéményes gázfűtésű rendszerek esetében a kötelező biztonsági ellenőrzéseket. Az olyan kiváló minőségű elektromos fűtőtestek, mint a francia Atlantic radiátorok, ma már rendkívül megbízható alternatívát kínálnak. 

Olvassa el a Gyakori kérdések aloldalt is.