Hogy ne csak egy hideg ingatlana, hanem egy barátságos meleg otthona legyen
Minőségi elektromos fűtőtestek azoknak, akik már megelégelték a silány minőségű kínai termékeket

Akik jó minőségű, de megfizethető árú elektromos törölközőszárító radiátorra vágynak, azok nagy reménnyel tekintenek a Francia Atlantic típusokra

Mindenkinek jól esik egy kis plusz meleg a fürdőben, hiszen mára a fürdőszoba egy pusztán tisztálkodó helységből egy meleg otthon intim és kényeztető helyszíne lett.

Atlantic elektromos törölközőszárítók

Atlantic Doris Digital fali elektromos törölközőszárító radiátor. Digitális vezérlésű – elektronikus termosztáttal. Teljeskörű vezérléssel és testreszabhatósággal rendelkezik.

Ez a fűtőtest háttérvilágításos LCD kijelzővel, érintőgombos vezérléssel és 0,1 °C kapcsolási pontossággal rendelkezik.

Atlantic Doris Digital logo

Nagy felületével gyors és egyenletes meleget ad még
a leghidegebb téli napokon is…

Puha és száraz törölközők

Egy Atlantic fali elektromos törölközőszárító radiátoron, nem nyirkos, hanem meleg és száraz és puha törölköző várja mindenkor

Otthonosan meleg fürdőszoba

Nagyméretű felületével gyors és egyenletes meleget ad a leghidegebb téli napokon is

Gazdaságos és biztonságos

Precíz termosztátja miatt mindig csak annyi áramot fogyaszt, amennyire feltétlenül szükség van. Class II és IP24 szabványa miatt pedig teljes biztonságos

Mindenkinek jól esik egy kis plusz meleg a fürdőben, hiszen mára a fürdőszoba egy pusztán tisztálkodó helységből egy meleg otthon intim és kényeztető helyszíne lett.

A fürdő komfortját pedig jelentősen emeli egy olyan fali elektromos törölközőszárító, ami bőséges meleget ad úgy, hogy közben a törölközőket is megszárítja…

Puha és meleg törölközők fogják várni minden fürdés után és nem csak télen!

A kontroll mindig az Ön kezében marad, mert az Atlantic elektromos törölközőszárító radiátor beépített elektronikus termosztátjával kevesebb, mint 0.5 °C kapcsolási hőmérséklettel tudja szabályozni a füdőszoba melegét, mivel a precíz termosztát mindig a kívánt hőmérsékletet tartja.

A pontos termosztátja miatt a fűtőtest nem működik egész nap folyamatosan, mert a kívánt hőmérséklet elérése után magától kikapcsol, majd a levegő hőmérsékletének csökkenésekor automatikusan fűteni kezd, ezért valóban csak annyi áramot fogyaszt, amennyire ehhez feltétlen szükség van.

Bordázott kialakításuk miatt a fűtőtestek felülete nagy, így a hőleadásuk gyors, és a
teljes felületükön kellemes meleget sugároznak.

„az Atlantic elektromos törölközőszárító radiátorok kialakítása igen tetszetős és modern, így még egy felújított fürdőszobának is elegáns és exkluzív kiegészítője lehet”

Megszárítkozva csak tegye vissza a törölközőjét a fűtőtestre és kapcsolja be a Boost funkciót mely folyamatos melegítéssel tökéletesen száraz, puha meleg törölközőket varázsol Önnek mindenkor.

Egy Atlantic elektromos törölköző szárítóval nem csak a puha száraz törölközőket, hanem az új fürdőszobája kényeztető melegét is élvezni fogja

Atlantic RSS 2012

Atlantic RSS 2012 fali elektromos törölközőszárító radiátor. Manuális állítású, de már elektronikus vezérlésű 0,5 °C kapcsolási pontosságú termosztáttal rendelkezik.

2h Boost és 24H Auto funkciókkal

Kiknek ajánljuk az Atlantic RSS 2012 elektromos törölközőszárító radiátort?

Akik egy egyszerűen kezelhető, de mégis igényes törölközőszárító radiátort keresnek.

Előnybe részesítik az egyszerűbb forgókapcsolókkal állítható vezérelhetőséget, de nem kötnek kompromisszumot a minőség, a megbízhatóság és a biztonságos működés terén.

az Atlantic RSS 2012-es elektromos törölközőszárító radiátor igen közkedvelt azon vásárlóink körében,
akik kiváló minőségű, de megfizethető árú elektromos törölközőszárítót keresnek beépített termosztáttal, de nem szeretnének indokolatlanul sokat fizetni egy hasonló fűtőtestért.

A Francia Atlantic elektromos törölközőszárító radiátorok különféle fűtési megoldásokat kínálnak széles választékban.

A komfortos, kellemes meleg a fürdőszobában sokkal kívánatosabb, mint bármelyik más helyiségben, és sokaknak az elegáns környezet is legalább ennyire fontossá vált. Ezért joggal várhatja el mindenki, hogy a kényelmi funkciókon kívül, a fűtőtestek az egyéni ízlésének is megfeleljenek, és örömét lelje annak használatában.

A beépített termosztáttal rendelkező Atlantic elektromos törölközőszárító radiátorok harmonikusan illeszkednek szinte minden fürdőszobához. Bordázott kialakításuk miatt a fűtőfelületük nagy és a belsejükben cirkuláló – már gyárilag feltöltött – thermofluid (hőközvetítő) folyadék miatt a teljes felületükön egyenletes, kellemes meleget adnak, így száraz és meleg törölközők fogják várni minden fürdés után.

Mindegyik Antantic elektromos törölközőszárítós radiátor termosztáttal és kettős szigetelésű (Class II érintésvédelmi osztályú) és IP 24 fröccsenő víz elleni védelemmel készül, kifejezetten fürdőszobai környezetre tervezve, ezért teljes biztonsággal használhatók a párás, nedves fürdőkben is.

Mindegyik Atlantic törölközőszárító radiátor fűtőbetét rendelkezik túlfűtés elleni védelemmel is, ami egy esetleges túlmelegedéskor automatikusan és biztonságosan lekapcsolja a fűtőtestet.

Hogyan válasszon törölközőszárító radiátort?

Itt talál tippeket, amelyek alapján kiválaszthatja az igényeinek megfelelő fürdőszobai fűtőtestet, a formatervezés, az esztétika, és a felhasználóbarát funkcionalitás szempontjából:

Fürdőszoba felújításnál vagy kialakításánál a dekoráció, és a gépészet kiválasztása, összehangolása egyformán fontossá vált, és ember legyen a talpán, aki az átláthatatnul széles internetes választék közt kiigazodik. Megannyi gyártó végelláthatatlan típusváltozatait kínálják a webshopok százai…

Helyhiány végett itt most csak néhány pontban megpróbálunk segíteni az eligazodásban, és talán még a választásban is.

A fürdőszobában a fűtőtest az egyik legfontosabb központi elem, hiszen ez az épületgépészeti egység felel a szükséges melegért, és egyben a törölközők, fürdőköntösök, és egyéb textíliák megszárításáért is. Ezért lényeges, hogy esztétikus és tetszetős vizuális élményt nyújtson, hiszen nap mint nap szem előtt lesz.

A megfelelő törölközőszárító radiátor kiválasztásához több kérdést is érdemes átgondolni

A megfelelő törölközőszárító radiátor kiválasztásához több kérdést is érdemes átgondolni.

Az első kérdés mindig a fűtési üzemmódhoz kapcsolódik. Van e a fürdőszobában már bármilyen egyéb fűtési mód?

Ha igen, az csak jót jelenthet! Ebben az esetben külön előny lesz a beépített termosztátos megoldás, hiszen így – mindenféle egyéb kötöttség nélkül – kiegészítő fűtésnek is felhasználhatók az Atlantic elektromos törölközőszárító radiátorok, hiszen “alkalmazkodnak” a már meglévő fűtési rendszerhez.

Hogyan?

Ha a fürdőszobában van már például egy gáz cirkó fűtés víztöltetű radiátor, de időnként szükséges egy kis extra meleg, akkor a beépített termosztát csak akkor kapcsolja be az elektromos fűtőtestet, amikor a hőmérséklet a beállított érték alá csökken.

Ugyanígy, ha időközben bekapcsol a gázkazán, akkor mihelyst a termosztáton beállított érték fölé nő a fürdőszoba hőmérséklete, a villanyfűtés le fog kapcsolni. Ez egy valódi szabályozott rendszert képez anélkül, hogy bármilyen vezérlést össze kéne kötni hozzá. Ez a beépített termosztát egyik nagy előnye!

A második kérdés a méretezés, és azon belül is a teljesítmény méretezés

A teljesítményigény a hőmennyiség vesztességgel összefüggő kérdés. Ugyanis a fűtés mindig egy “elveszetett” hőmennyiség pótlásáról szól. Alapvetően a hővesztesség mértéke határozza meg, hogy mekora teljesítményű fűtőtestre van szükség. Ez rengeteg dologtól függhet… A fürdőszoba mérete, hőszigeteltsége, tájolása, a nyílászárói minőségétől, de legfőképp a kinti hőmérséklettől. Értelemszerűen tavasszal sokkal kevesebbet kell fűteni (a hővesztességet pótolni) mint télen a kemény mínuszok idején.

Ha nem elegendő a teljesítmény az adott fürdőszobához, akkor sajnos előfordulhat, hogy tartós mínuszokban hűvös marad a fürdő.

Itt most csak az ajánlott középértékekre térünk ki. A hővesztességgel kapcsolatban lényegesen több információt a gyakori kérdések aloldalon talál.

Általánosságban elmondható, hogy egy átlagos hőszigeteltség esetén (30 cm-es téglafal, jól záródó dupla üvegezésű ablakok) ez az érték cca. 30-35 W/m3. Vagyis egy cca 2,7 m-es belmagasságot figyelembe véve ~100 W/nm. Ha ennél biztosabbra akar menni, esetleg szerényebb a hőszigetelés a fürdőjében, vagy északi fekvésű a helység, ráadásul nem lenne külső hőszigetelés az házán, akkor javasolt a 120, de inkább a 150 W/nm-es ökölszabályt alkalmazni.

Ellentétben a klasszikus elektromos radiátorokkal (konvektorokkal) itt a teljesítmény a törölközőszárító radiátor fizikai méretétől is függ (fűtőpatron teljesítménye /folyadéktöltet mennyisége és a külső felület mérete miatt).

Itt általánosságban elmondható, hogy minél magasabb (vilamos) teljesítményű a törölközőszárító, annál magasabb és szélesebb a gyártási kivitele is. A nagyobb felület viszont praktikusan lehetővé teszi azt is, hogy egyszerre több törölköző száradjon rajta.

Végül figyelembe kell venni a törölközőszárító radiátor fali helyigényét is

Célszerű olyan helyre felszerelni a radiátort, ahol optimálisan működhet. Egyrészt figyelni kell a műszaki előírásokra (IP osztálynak megfelelő elhelyezésre), másrészt a funkcionalitásra, mint megközelíthetőség, kezelhetőség, és szabad légáramlás biztosítása.

Az alábbi ábrán mutatja, hogy jogszabály szerint hova telepíthetőek az IP 24-es besorolású Atlantic fürdőszobai radiátorok.

Általánosan elmondható, hogy minden fali fűtőtestet a hideg(ebb) oldalra célszerű tenni és lehetőség szerint minnél alacsonyabbra, hogy a felfelé szálló meleg (konvekciós) légáramlásba bekapcsolódhasson a fürdőszoba alján található hűvösebb légréteg is, átmelegítve ezzel a teljes légteret.

Fürdőszoba fűtés comfort módban (mindegyik típus)

Az Atlantic elektomos törölközőszárító radiátoroknak a bordázott kialakítása miatt a fűtőfelületük nagy, így a hőleadásuk is relatíve gyors, és a belsejükben cirkuláló thermofluid folyadék miatt a teljes felületükön egyenletes, kellemes meleget sugároznak.

A klasszikus Comfort móddal Ön határozza meg, hogy milyen hőmérséklet legyen a fürdőszobában. Állítsa be a kívánt hőmérsékletet a termosztáttal és bármelyik Atlantic elektromos törölközőszárító radiátor min. 0,5 °C pontossággal fogja tartani a kívánt meleget.

A digitális vezérlésű (LCD kijelzős) termosztátok pedig extrém precíz, 0,1 °C-os pontossággal vezérerelnek. (a léptetés viszont 0,5 °C-os értékkel történik)

Fürdőszoba fűtés energiatakarékos ECO üzemmódban (LCD kijelzős típusok)

Az Atlantic fűtőtestek közkedvelt üzemmódja az energiatakarékos ECO mód, ami mindegyik lcd kijelzős modellnél elérhető. Programozott üzemmódban, ha elérkezik az előre beállított idő, akkor aktiválódik az ECO üzemmód, melynek a hőmérsékletét relatív értékkel tetszőlegesen választhatja meg a normál Comfort üzemmódhoz képest.

Vagyis azt, hogy hány fokkal alacsonyabb hőmérsékletet tartson ezidő alatt a fűtőtest. Ez 1- 9 °C fok között történhet. (pl. ha a normál Comfort hőmérséklet 24 °C és 5 °C kölönbséget választ, akkor az ECO hőmérséklet 19 °C lesz.

Értelemszerűen minél nagyobb a különbség a Comfort értékhez képest, annál kevesebb lesz az elektromos törölközőszárító fogyasztása.

Törölköző szárítás BOOST funkcióval (mindegyik típus)

Bármelyik Atlantic elektromos törölközőszárító radiátor képes megszárítani a ráterített törölközőket Comfort üzemmódban is, ha a termosztáton beállított hőmérséklet magasabb a jelenlegi szoba hőmérsékletnél.

Azonban sokszor jól jön egy olyan program, ami bármilyen beállítástól függetlenül képes megszárítani a törölközőket, frissen mosott ruhákat, fehérneműket, vagy nyáron a nedves fürdőruhákat. Erre használható a BOOST üzemmód, és nem csak télen!

Az alaptípus RSS 2012-nél ez egy fix időtartam; 120 perc, de a (többi) LCD kijelzős modellnél viszont tetszőlegesen állítható 15- 120 percre, amely ilyenkor – függetlenül a beállított hőmérséklettől – folyamatos melegítéssel fogja megszárítani a rá terített nedves textíliákat.

Fagyvédelem a fűtetlen nyaralókban (mindegyik típus)

Egy fűtetlen nyaralóban jön csak igazán jól a fagymentesítő üzemmód, ami a környezeti hőmérsékletet figyeli, és ha +7 C alá esik a beltéri levegő hőmérséklete, akkor bekapcsolja a fűtőtestet, majd minimum 0,5 fok pontossággal tartja ezt az értéket. (LCD kijelzős digitális típusok 0,1 °C-al)

Ezzel a funkcióval jó eséllyel elkerülhető még az is, hogy a használaton kívüli fürdőben a levegő hőmérséklete a harmatpont alá essen, ezzel hátráltatva a nem kívánt áralecsapódást, ami csökkenti a penész kialakulásának veszélyét a falakon.

A fűtőtest melege passzív módon létrehozza a folyamatos konvekciós légáramlást, mely lassan cirkuláltatja a fürdőszoba levegőjét, ezzel még tovább csökkentve a penészképződés esélyét.

Fürdőszoba fűtés programozott módban (LCD kijelzős típusok)

A fürdőszoba fűtése előre meghatározott időpont(ok)ban is lehetséges!
Bármelyik LCD kijelzős Atlantic törölközőszárító készen áll arra, hogy az Ön által előre meghatározott időpontban automatikusan bekapcsoljon és az előre beállított hőmérsékletre fűtse fel a fűrdőhelyiséget.

A programozás a hét minden napjára lehetséges, minden napon három különböző időpontban. Így például:

 • Hétköznap beállíthatja azt, hogy reggel 6:30-tól milyen meleg legyen a fürdőben egészen 8:00-ig mikor elindul a munkába.
 • Ezután délután 16:30-tól legyen ismét melegebb a fürdőben egy órán keresztül mikor gyermeke haza ér az edzés után.
 • Végül 19:00-tól egészen 21:00 óráig emelje meg a hőmérsékletet a fürdőben a beállított hőfokra, amíg a család a lefekvéshez készül.

Nyári üzemmód (LCD kijelzős típusok)

Ennek a funkciónak a használatával elkerülheti, hogy feleslegesen bekapcsoljon a fűtőtest egy hűvösebb nyári napon.

A radiátornál ilyenkor csak a BOOST funkciót lehet bekapcsolni, ami bőven elég a törölközők, fürdőruhák, vagy a mosott ruhák szárításához. A termosztát ilyenkor nem veszi figyelembe a környezeti hőmérsékletet, így nem kell attól tartani, hogy a kívánt BOOST időnél tovább fűt majd a radiátor.

Hőmérséklet korlátozás PIN kóddal (LCD kijelzős típusok)

A PIN kóddal történő zárolás egy igen közkedvelt funkció azok körében, akik nem szeretnék, hogy vendégeik vagy gyermekeik elállítsák az előre beálított (vagy maximált) hőmérsékletet, és feleslegesen túlfűtsék a fürdőszobát.

Ebben a menüpontban maximum 28 °C-ban korlátozhatja a legmagasabb beállított hőmérsékletet. A kezelőfelületen ezután ez a hőfok lesz a maximum érték (a maximum érték 22-től 28 fokig adható meg) Természetesen PIN kódos feloldás után a maximum érték újból megváltoztatható.

Kiknek ajánljuk az Atlantic RSS 2012 GALBE (ívelt kivitelű) elektromos törölközőszárító radiátort?

Akik ívelt kivitelű, de már LCD kijelzős, de mégis kedvező árú, viszont minőségi radiátort keresnek. Értékelik az olyan előre programozható funkciókat, mint az időzíthetőség, fagyvédelmi funkció, BOOST idő állítás, a gazdaságos üzemeltetéshez az ECO üzemmódot és a PIN kódos hőmérséklethatárolást.

Kiknek ajánljuk az Atlantic RSS 2012 Digital elektromos törölközőszárító radiátort?

Elsősorban azoknak, akik jó minőségű, de megfizethető árú elektromos törölközőszárítót keresnek beépített programozható termosztáttal, egyenes kersztbordázattal, viszont nem szeretnének indokolatlanul sokat fizetni egy hasonló tudású másik fűtőtestért. Ugyanis itt is elérhetők az olyan előre programozható funkciók, mint az időzíthetőség, BOOST idő állítás, hőmérséklethatárolás PIN kóddal, a fagyvédelmi és a közkedvelt energiatakarékos ECO üzemmód.

Kiknek ajánljuk az Atlantic Doris Digital BLC elektromos törölközőszárító radiátort?

Akik kedvező árú, de olyan minőségi törölközőszárító radiátort keresnek aminek a vezérléséhez nem kell lehajolniuk. Az Atlantic Doris Digital BLC kezelőszerve nem alul, hanem a fűtőtestet felszerelve cca. szemmagasságban lesz. Ezért ajánljuk még azoknak is ezt a típust, akik még véletlenül sem szeretnék, hogy a gyerekek elérjék a fűtőtest kezelőfelületét.

Kiknek ajánljuk az Atlantic Adelis elektromos törölközőszárító radiátort?

Akik egy finoman ívelő, lapított kersztbordákkal készült, elegáns formavilágú törölközőszárítóra vágynak a most készülő vadonatúj fürdőszobájukba.

Az Adelis lapos, – szinte az egész keresztmetszetét kitöltő – keresztbordái miatt a teljes előlapi felületén egyenletes, kellemes meleget sugároz. 9 különféle színben kapható, ezért egy jól eltalált, merész csempézéssel, izgalmas és egyedi fürdőszobai enteriőrt tervezők is jól járhatnak vele.

Kiknek ajánljuk a 3CS technológiás Atlantic Adelis Ventilo elektromos törölközőszárító radiátort?

A klasszikus, ventilátor nélküli folyadéktöltetes fűtőtestek a hőenergiát passzív módon, közvetlen a levegőnek adják át. Azonban ha nagy mennyiségű nedves törölközővel vannak leterítve akkor a törölközők megszáradásáig ennek a hőmennyiségnek egy része a nedves törölközők száradása közbeni párolgás, – mint halmazállapot változással járó, így környezeti hőelvonással járó endotherm folyamat – miatt kevesebb hőátadás történik fürdőszoba levegőjének.

Ezért az Atlantic fejlesztő mérnökei létrehozták a 3CS technológiás Ventilo modelleket, ahol egy beépített 1000 W fűtőteljesítményű radiál ventilátoros, vagyis kényszer légkeveréses gyorsfűtőrész biztosítja a plusz hőmennyiséget ahhoz, hogy még a kihűlt fürdőszobákban (leterített törölközőszárítóval is) nagyon rövid idő alatt fürdésre alkalmasan meleg legyen.

A fürdő komfortját pedig jelentősen emeli egy olyan törölközőszárító radiátor, ami a bőséges meleget ad úgy is, hogy közben még a törölközőket is előmelegíti.

Ezért a 3CS technológiás Ventillo modelek kifejezetten ajánlhatók az olyan hétvégi nyaralók fürdőszobáinak gyors befűtésére, ahol a fürdés megkezdéséig nem, vagy csak nagyon kevés alapfűtés volt.

Kinek ajánljuk a 3CS technológiás Atlantic Doris Digital Ventilo elektromos törölközőszárító radiátort?

ki minőségi, de mégis megfizethető árú gyorsfűtős törölközőszárító radiátort keresnek. Olyat, ami gyorsan befűti még a leghidegebb fürdőszobát is úgy, hogy közben a törölközőket is előmelegíti, majd tisztálkodás után meg is szárítja.

Kialakítása miatt a Doris Digital Ventilo vezérléséhez nem kell lehajolni, mert a kezelőszerve nem alul, hanem a (fűtőtestet felszerelve) cca. szemmagasságban található. Ezért nem csak időseknél, hanem olyan gyermekes családoknál is kedvelt megoldás, akik a biztonsági gyerekzár ellenére sem kockáztatják, hogy a gyerekek elérjék, vagy elpiszkálják a vezérlőt.

A Doris Digital Ventilo az Atlantic kínálatában a legkedvezőbb árú 3CS technológiás törölközőszárító radiátor.

Kiknek ajánljuk az Atlantic Kea Ventillo multifunkcionális elektromos törölközőszárító fűtőtestet.

Azoknak, akik egy elegáns, kompakt multifunkcionális fűtőtestet szeretnének a kis szabad falfelülettel rendelkező fürdőszobájukhoz.

Ugyanis ez a fűtőtest a kis terekhez igazodó méretével és elegáns megjelenésével könnyen beilleszthető az exkluzív fürdőszobákba és a kompakt mérete és tetszetős kinézete miatt a modern konyhák egyik titkos favoritja.

Mind a konya fűtése, a konyharuhák tárolása és szárazon tartása is megoldott feladat a Kea Ventilóval. A szükséges alapfűtésen túl (Comfort, ECO, Programozott időpontok) BOOST és SZÁRÍTÁSI funkciót is tud, amit egy beépített +600 W-os ventilátoros gyorsfűtővel old meg.

Kiknek ajánljuk az Atlantic Telia elektromos fűtőtest variációkat

3 kivitelben elérhető igényes kidolgozású és nagy tudású és impozánz 1800 W teljesítményű elektromos fürdőszobai ventilátoros gyorsfűtő hősugárzók.

Atlantic Telia – Standard kivitel

Akasztó és törölközőtartó nélküli, kompakt kivitelű fali gyorsfűtő, ami nagy hőteljesítményével és ventilátoros kényszerlégkeverésével képes igen gyorsan felmelegíti még a leghidegebb fürdőszobát is. Kifejezetten ajánlható azoknak, akik “csak” egy sallangoktól mentes fürdőszobai gyorsfűtőre vágynak, törölközőszárító funkciók és törölközőtartó nélkül.

Az Atlantic Telia standard kivitele tökéletes választás azoknak, akik napközben nem szeretnék fűteni a fürdőszobát, csak a tisztálkodás idejére szükséges az extra meleg a fürdőszobában.

Atlantic Telia – Törölközőtartóval szerelt kivitel

Ugyanaz a villámgyors kis fali fűtő mint a standard változat, de két törölközőtartó karral és egy praktikus oldalsó kis akasztóval is rendelkezik. Így akár három törölközőt is rá lehet tenni, amiből kettőt a ventilátoros rész közvetlenül fűt. Ez a modell akár konyharuhák szárításához is használható.

Atlantic Telia – Törölközőtartóval és előlapi tükörrel szerelt kivitel

A Telia tükrös modellje egy egyszerre esztétikus és praktikus kivitelű fali gyorsfűtő, aminek előlapja tükör borítású, így praktikus fűtési megoldást jelent a hely szűkében lévő nagyon kicsi fürdőszobákba is.

Ez a típus szintén rendelkezik két ruhatartó karral, és a praktikus kis oldalsó akasztóval is, így ezen is elfér három törölköző, amiből az elülső kettő szintén közvetlen kapja a meleg levegőt a ventilátoros részből. Ez a típus ugyanúgy ajánlható konyhába is.

Biztonságra tervezve

Mindegyik Antantic RSS 2012 elektromos törölközőszárító radiátor kettős szigetelésű (Class II érintésvédelmi osztályú) és IP 24 fröccsenő víz elleni védelemmel készül, kifejezetten fürdőszobai környezetre tervezve, ezért teljes biztonsággal használható a párás, nedves fürdőben is.

Beépített precíz elektronikus termosztátja állandó hőmérsékletet biztosít úgy, hogy közben a törölközők is gyorsan megszáradnak rajta. A pontos termosztátja miatt a fűtőtest nem működik egész nap folyamatosan, mert a kívánt hőmérséklet elérése után magától kikapcsol, majd a levegő hőmérsékletének csökkenésekor automatikusan fűteni kezd, ezért valóban csak annyi áramot fogyaszt, amennyire ehhez feltétlen szükség van.

Milyen előnyöket kínál még?

Ha elektromos törölközőszárító radiátort vásárlásán gondolkodik, akkor érdemes azt is mérlegelni, hogy:

az Atlantic RSS 2012-es fürdőszobai törölközőszárító elektromos radiátoroknál nincs üzembehelyezés előtt feltöltési procedúra, sem utántöltögetés, mert zárt rendszerű fűtőtestek, melyek már gyárilag (-10 °C -ig fagyálló) fűtőfolyadékkal töltöttek, így télen még egy – fűtetlen, használaton kívüli – nyaralóban sem keletkezhet bennük fagykár.

Az elektronikusan szabályozott fűtőbetét a hőközvetítő folyadék mennyiségéhez méretezett. A fűtőbetét mérete minden teljesítménynél más és más. Így kerülhető el, hogy a fűtőbetét „forralja” a (teljesen veszélytelen propilén-glikol) hőközvetítő folyadékot, melynek következtében nem képződnek a fűtőtestben légbuborékok.

Az Atlantic törölközőszárítókat könnyű felszerelni

Az elektromos törölközőszárító felszereléséhez nem kell a falat megbontani, vagy fűtésszerelőt hívni, és nincs szükség több napos beépítésre sem! 4 db dűbel/csavarral szinte bármilyen falon rögzíthető, függetlenül attól, hogy alatta csempézett vagy sem.

Az Atlanric RSS 2012 elektromos törölközőszárító radiátor már gyárilag (teljesen veszélytelen propilén-glikol) fagyálló fűtőfolyadékkal töltött, így abszolút karbantartásmentes, és később sincs szükség semmilyen folyadékpótlásra, sem levegőmentesítésre.

Napi automata fűtés és automata szárító kényelmi funkción felül egy biztonsági gyerekzár funkcióval is rendelkezik, amivel a fűtőtest beállításait tudja zárolni. A radiátor rendelkezik túlfűtés elleni védelemmel is, ami egy esetleges túlmelegedéskor automatikusan lekapcsolja a fűtőtestet.

Mi az ideális elhelyezése a törölközőszárító radiátornak?

Mivel ezek a fürdőszobai elektromos csőradiátorok a konvekciós fűtés alapelvén működnek, vagyis, hogy róluk a meleg levegő felfelé száll, ezért általánosságban az alábbiak szerint javasolt elhelyezni:

Legalább 20 cm-re a padló felett, de maximum 50-60 cm a javasolt maximális magasság.

Oldalfaltól minimum 15 cm, a mennyezettől és elülső bútortárgyaktól 50 cm.

A fürdőszobában be kell tartani az IP 24 szabványra vonatkozó előírásokat, ami olyan falra szerelt állapotot ír elő, ahol betartják a 60 cm távolságot bármely használati folyóvíztől úgy, hogy a zuhanyfülkéből vagy fürdőkádból ne lehessen elérni a kezelőszervet.

Ha lehetősége van rá, akkor mindig a hűvösebb falon helyezzen el fűtőtestet, és minél lejebb a padlószinthez!
Kerülje el a magasba történő elhelyezést, pl. fürdőszobaszekrény vagy mosógép fölé. A fütőtesteket csak függőleges állapotban rögzítse a falon. Sem megfordítva, sem elfordítva nem szerelhetőek fel!

500 W teljesítményű elektromos törölközőszárító radiátor

Hova ajánlunk 500 W-os fali törölközőszárító radiátort?

Az 500 W-os törölközőszárító radiátorok a kínálat legkisebb méretű, de ugyanakkor már jól érezhető hőteljesítményű változatai.

Kis alapterületű (cca. 5 nm) vagy közepes, de jobban hőszigetelt fürdőszobákba ajánlható. Alkalmas a mindennapi fürdőszobai fűtési rutin feladatok elvégzésére, mint az alapfűtés biztosítása, úgy, hogy közben a ráterített törölközők is megszáradjanak. Beépített elektronikus vezérlésű termosztátjaik 0,5 C stabilitással tartják az előre beállított hőmérsékletet.

Mekkora méretben kaphatók?

RSS 2012 – 500 W: 48 cm széles és 100 cm magas.

Azonban az RSS 2012 – 500 W-os van egy keskeny, úgynvezett „e”, mint etroit (franciául: szűk/keskeny)

RSS 2012e – 500 W 40 cm széles és 125 cm magas.

Az olyan kisméretű és kisebb hőigényű fürdőszobákba tervezték, ahol a 48 cm szélességű fűtőtest már nem férne el. Minden egyéb nem fizikai méretbeli paramétere (kezelőszerv, fűtőbetét mérete és teljesítménye) megegyezik.

750 W teljesítményű elektromos törölközőszárító radiátor

Hova ajánlunk 750 W-os fali törölközőszárító radiátort?

Az 500 W-os kivitelhez képest másfélszer nagyobb teljesítménye már alkalmassá teszi, közepes alapterületű (5-7 m2), illetve kicsi, de nagy hőveszteségű fürdőszobák kifűtésére. Jellemzően északi oldalon található, vagy kicsit rosszabb állapotú nyílászáróval rendelkező helyiségek.

Mekkora méretben kapható?

A 750 W-os teljesítményű Atlantic RSS 2012 és törölközőszárító radiátor csak egyféle méretben kaphatók: 48 cm széles és 145 cm magas kivitelben.

1000 W-os elektromos törölközőszárító radiátor

Hova ajánlunk 1000 W-os fali törölközőszárító radiátort?

Az Atlantic RSS 2012 – 1000 W teljesítményű változat nagyobb alapterületű (cca. 8-10 nm) vagy közepes méretű, de kevésbé jól hőszigetelt fürdőszobákba ajánljuk.

178 cm magas, álló kivitele miatt sok törölköző helyezhető el rajta zsúfoltság nélkül, így családos használat esetén megfontolandó választás lehet.

Alkalmas a mindennapi fürdőszobai fűtési rutin feladatok elvégzésére, biztosítja az alap fűtést úgy, hogy közben a ráterített törölközőket is megszárítja. Beépített termosztátja 0,5 C stabilitással tartja az előre beállított hőmérsékletet.

Mekkora méretben kapható?
Az 1000 W-os teljesítményű Atlantic RSS 2012 és törölközőszárító radiátor csak egyféle méretben kaphatók: 55 cm széles és 178 cm magas kivitelben.

Ha tetszett Önnek az RSS 2012 törölközőszárító radiátor, akkor a Theola Digital-t különösen szeretni fogja!

Hiszen az Atlantic Theola Digital az RSS 2012-es fűtőtest, digitális kivitelű, modern kezelővel ellátott változata, így a magas esztétikai elvárásokkal rendelkezők is nagy megelégedettséggel használják nap mint nap.

A Theola Digital törölközőszárító radiátornak a bordázott kialakítása miatt a fűtőfelülete nagy, így a hőleadása gyors, és a belsejében természeses módon cirkuláló gyárilag töltött thermofluid folyadék miatt a teljes felületén egyenletes, kellemes meleget sugároz.

Ha Ön rendszerezett életvitelt folytat, akkor ebben a törölközőszárító fűtőtestben megtalálja a számítását, mert napi/heti vonatkozásban előre programozható, akár napi 6 időpontra is.

Új generációs digitális kezelője letisztult és elegáns. Harmonikus egészet alkot a radiátor egészével. Világító LCD kijelzővel és finom érintőgombjaival még egy kis luxust is csempész a fürdőszobába.

Az Atlantic Theola Digital fűtőtest digitális vezérlésének köszönhetően programozható és üzemmódjai is vannak

Az Atlantic Theola Digital törölközőszárító radiátor programozható termosztátján 7 napos üzemmód is választható.

Comfort módban manuálisan beállítva (Klasszikus kézi +/- hőfokállítás)

Klasszikus kézi beállításos Comfort módjával, teljes mértékben Ön határozza meg, milyen hőmérséklet legyen a fürdőszobában. Válassza ki a kívánt hőmérsékletet és Theola Digital fali törölközőszárító radiátor 0,5 °C pontossággal fogja tartani a beállított célhőmérsékletet (12 °C-tól 28 °C-ig állítható).

Előre programozott módban (programkövetés automatikusan)

A fürdőszoba előfűtése meghatározott időpontokra is lehetséges!
Az Atlantic Theola Digital készen áll arra, hogy az Ön által előre meghatározott időpontra automatikusan bekapcsolva felmelegítse a fűrdőhelyiséget.

A programozás a hét bármely napjára lehetséges, minden napon három különböző időpontban. Így például:

 • Hétköznap beállíthatja azt, hogy reggel 6:30-tól milyen meleg legyen a fürdőben egészen 8:00-ig mikor elindul a munkába.
 • Ezután délután 16:30-tól legyen ismét melegebb a fürdőben egy órán keresztül mikor gyermeke haza ér az edzés után.
 • Végül 19:00-tól egészen 21:00 óráig emelje meg a hőmérsékletet a fürdőben a beállított hőfokra, amíg a család a lefekvéshez készül.

Fürdőszoba fűtés - ECO üzemmódban

Az Atlantic fűtőtestek közkedvelt üzemmódja az ECO, vagyis a gazdaságos economical üzemmód a Theola Digitalnál is elérhető. A beállított időpontban aktiválódik az ECO üzemmód, ami a beállított Comfort hőmérséklethez képest (fix) 3,5 °C-os hőmérsékletcsökkenést jelent.

Hőmérséklet korlátozás és gyerekzár

A gyerekzár egy közkedvelt funkció azok körében, akik nem szeretnék, hogy a gyermekeik vagy vendégeik elállítsák a beállításokat, vagy feleslegesen túlfűtsék a fürdőszobát. Ebben a menüpontban 19 °C-tól 28 °C-ig korlátozhatja a legmagasabb beállítható hőmérsékletet.

A kezelőfelületen ezután ez a hőfok lesz a maximum érték ami a kezelőn kiválasztható. Természetesen a maximum érték a megfelelő újraprogramozás után újból szabadon beállítható, vagy a korlátozás teljesen feloldható később.

Törölköző szárítás BOOST funkcióval

A Theola Digital fali törölközőszárító radiátor Comfort módban is maradéktalanul képes megszárítani a ráterített törölközőket, azonban a tudása nem merül ki ennyiben. Atlantic RSS 2012 -vel ellentétben a Theola Digital Boost funkciója 15 perces léptetéssel (15-30-45-60) tetszés szerint beállítható. Ennek egész évben jó hasznát veheti!

 • törölközők
 • fürdőköntösök
 • frissen mosott ruhák
 • zoknik
 • fehérneműk
 • fürdőruhák
 • ágyneműk

gyors megszárításához használhatja, amely ilyenkor az előre beállított időben folyamatos melegítéssel fogja megszárítani a rá terített textíliákat.

Fagyvédelem a nyaralókban

A fűtetlen nyaralókhoz jön jól a fagymentesítő üzemmód, ami a nevéből adódóan fagymentesítő fűtést végez. A termosztát ilyenkor is figyeli a helyiség hőmérsékletét, és ha +7 °C alá esik, akkor bekapcsolja a fűtőtestet, majd 0,5 fok pontossággal tartja ezt az értéket.

A fűtőtest melege ilyenkor is létrehozza a konvekciós, enyhén meleg légáramlást, mely passzív módon, lassan cirkuláltatja a fürdőszoba levegőjét.

A +7 °C-al már jó eséllyel elkerülhető az, hogy a használaton kívüli fürdőben harmatpont alá essen a hőmérséklet. Magasabb hőmérsékleten csökken a páralecsapódás veszélye, amiben könnyebben elszaporodhatnak a levegőben lévő penészgombák.

Kiknek ajánljuk az Atlantic Theola Digital elektromos törölközőszárító radiátort?

Akik egy minőségi törölközőszárító radiátort keresnek, ami előre programozható funkciókkal rendelkezik. Előnybe részesítik az érintőgombos vezérelhetőséget, és nem kötnek kompromisszumot a minőségi kivitelezés és a biztonságos működés terén.

Miért egy gyári elektromos törölközőszárító az "olcsó" buherálás helyett?

Szinte már közhelyszámba megy, hogy elektromos törölközőszárító radiátort a szerelvény- boltokban kapható néhány alkatrész „összecsavarozásával” is lehet építeni. Azonban ez nem ilyen egyszerű… Az így „összelegózott” rendszer sokszor kétes minőségű alkatrészei, nem igazán nyújtják azt a biztonságot és megbízhatóságot, amit néhány jónevű európai gyártó több évtizedes tapasztalata garantál.

Ha valami meleget ad, az még nem minden…. Ha lehet mondani – a fürdőszobában még inkább – fontos a biztonság, hogy oda csak minden szempontból kifogástalan minőségű elektromos radiátor kerüljön! Külön figyelni kell az érintésvédelmi osztályra, és a cseppállóságára is!

Ezért ha nincs földelt konnektor, akkor mindenképp a magasabb érintésvédelmi osztályba tartozó kettős szigetelésű (Class II) törölközőszárító radiátort kell választani, és nem ajánlatos buherálni egy kétes minőségű fűtőpatronnal…

Mindegyik Antantic fali elektromos törölközőszárító radiátor kettős szigetelésű (Class II érintésvédelmi osztályú) és IP 24 fröccsenő víz elleni védelemmel készül, kifejezetten fürdőszobai környezetre tervezve, előre feltöltött thermofluid (hőközvetítő folyadék) ezért teljes biztonsággal azonnal használatba vehető a párás, nedves fürdőben is.

Szeretnénk, ha megrendelés előtt azt is tudná, hogy:

 • Az Atlantic RSS 2012 -es törölközőszárítói egy kiváló minőségű európai termék 5 év jótállással.
 • (2 év gyári + ingyenes online regisztrációval +3 év)
 • Mindegyik RSS 2012 -es törölközőszárítós elektromos radiátor saját budapesti raktáron van, ezért a 11:30-ig leadott megrendelését – hétköznap valóban másnapra – és ingyenesen szállítjuk ki az ország egész területére!
 • Raklapról, bontatlan csomagolással szállítunk (csak a számlát és a használati útmutató/garanciajegyet tesszük bele)
 • Minden fűtőtestet sérülésmentes tiszta csomagolással adunk fel. A fenti fényképeken a saját budapesti raktárunk, szaküzletünk látható!
 • A vételárat a futárnál készpénzzel tudja majd kifizetni, melyet nem terhel semmi váratlan vagy rejtett költség! (díjbekérő alapján előre utalásra is van lehetőség)

Atlantic Doris Digital

Atlantic Doris Digital fali elektromos törölközőszárító radiátor. Digitális vezérlésű – elektronikus termosztáttal. Teljeskörű vezérléssel és testreszabhatósággal rendelkezik.

Ez a fűtőtest háttérvilágításos LCD kijelzővel, érintőgombos vezérléssel és 0,1 °C kapcsolási pontossággal rendelkezik.

Atlantic Theola Digital elektromos törölközőszárító radiátor

Atlantic Theola Digital

Az Atlantic Theola gyakorlatilag az RSS 2012-es fűtőtest, digitális kivitelű, modern kezelővel ellátott változata, így a magas esztétikai elvárásokkal rendelkezők is nagy megelégedettséggel használják nap mint nap.

Új generációs digitális kezelője letisztult és elegáns. Harmonikus egészet alkot a radiátor egészével. Világító LCD kijelzővel és finom érintőgombjaival még egy kis luxust is csempész a fürdőszobába.

MENÜ

LEGKEDVELTEBB TERMÉKEINK

Saját, nagyméretű budapesti raktárról szolgáljuk ki, ezért

1139 Budapest, Fáy u. 12/B.

SZAKÜZLET és SZAKSZERVÍZ

szolgáltatásaink

Arra biztatjuk, hogy érdeklődjön, és kérjen bátran szaktanácsot!

Hívjon minket akkor is, ha még nem döntött és csak információkat gyűjt.

Ne aggódjon, nem áll szándékunkban semmire sem rábeszélni!

Debreczeni Gergő

fűtéstechnikai szaktanácsadó

Várjuk megtisztelő hívását !