jomelegotthon fűtés logó
Hogy ne csak egy hideg ingatlana, hanem egy biztonságos meleg otthona legyen
aloldali téma

Ha fával fűt, de reggelre már hideg van

Fával fűteni még ma is az egyik legolcsóbb megoldás. Ezért most főleg nem javasoljuk a kályha, vagy a kandalló cseréjét!

De azért most van az a helyzet amikor igencsak megéri több lábon állni, és felkészülni mindenre.

Ha csak a komfortot vesszük, a hideg éjszakákon nehezen tartható a megszerzett meleg. Az este megrakott tűz, egy kisebb kályhában már éjfél előtt leég, így az éjszaka közepén már jelentősen hűlni kezd a szoba.

Folyamatosan pakolni kellene a kályhát ahhoz, hogy reggelre ne csípős hideg legyen.

Erre a problémára van egy jól bevált megoldás!

Mivel minden Atlantic fűtőtestnek beépített termosztátja van, így mindenféle vezetékelés nélkül automatán együtt használható a két fűtés.

Ehhez nem kell vezetékkel összekötni semmit, mert a beépített termosztát folyamatosan érzékeli a szoba levegőjének a hőmérsékletét. Így csak „hadrendbe” kell állítani valamelyik fűtőtestet és az pontosan

csak azt a hőmennyiséget fogja kipótolni, amire szükség van!

Hogyan működik pontosan?

Amikor leég a tűz a kályhában a hőmérséklet értelemszerűen csökkenni kezd a szobában. Amikor hőmérsékletesés következtében a levegő hőmérséklete eléri az előre beállított alsó határértéket, akkor az elektromos fűtőtest azonnal lekapcsol és típustól függően (F119 D, F120 D) akár 0,1 °C pontossággal automatikusan tartani fogja ez előre beállított célhőmérsékletet. Így a szoba nem fog kihűlni reggelre és

így mindenki kellemes melegben ébredhet télen is!

Az így összekombinált fűtésrendszer – teljesen automatikusan működik, hiszen reggel amint begyújt a kályhába, a hőmérséklet emelkedni kezd és a fűtőtest pedig automatikusan ki fog kapcsolni.

Atlantic F19 D

Atlantic F19 D tartólábas kivitelű, manuális vezérlésű fűtőtest – mechanikus termosztáttal. Egyszerű forgókapcsolós, emelkedő piktogram skálás, fokozatmentes hőmérsékletállítással és 0,8 °C kapcsolási érzékenységgel rendelkező fűtőpanel. Fagymentesítő állás (+7 °C). A csomagolás már tartalmazza a tartólábakat.

Ezek az elektromos fűtőtestek nem csak fafűtés, hanem gáz központi fűtés mellé is használhatók kiegészítő fűtésnek, mert a két eltérő fűtési mód teljesen automatikusan tud együtt üzemelni, hiszen az elektromos radiátor csak akkor és annyi időre segít be, ami a beállított hőmérséklet eléréséhez feltétlenül szükséges.

Ráadásul így a fogyasztása is csak töredéke lesz annak, mintha a helyiséget csak ezzel a konvektorral fűtené, ugyanis így csak a különbözeti hőmennyiséget kell pótolnia.

Kisgyerekeseknél és idősebbeknél is jó szolgálatot tehet tavasszal és ősszel is, amikor még nem éri meg elindítani a gázfűtést, vagy külön begyújtani a kályhát.