jomelegotthon fűtés logó
Hogy ne csak egy hideg ingatlana, hanem egy biztonságos meleg otthona legyen
aloldali téma

Így lesz tökéletes hőmérséklet a babaszobában

Kiegészítő elektromos fűtés a babaszobában

Nagy öröm egy kisbaba érkezése! De vajon a babaszoba elég meleg lesz télen este és a hideg reggeleken?

Nem kérdés, hogy egy kisbabának a megfelelő szobahőmérséklet nagyon fontos…
…akkor is amikor ébren van, vagy éppen alszik. Nyilvánvaló, hogy minden napszakhoz más és más hőmérséklet az ideális a számára, amit télen mindenképp biztosítani kell.

A fiatal szülők gyakran esnek abba a hibába, hogy félelmükben sokszor túlfűtik a babaszobát, nehogy megfázzon a csöppségük és még az alváshoz is jó pár fokkal melegebbet tartanak, mintsem kellene… Van úgy, hogy 23-24 foknál is melegebb van éjszaka, pedig a babáknak is jobb, ha az alvásához, picit hűvösebb van, mint napközben.

A pontos hőmérsékletet viszont nem mindig egyszerű tartani, legyen szó családi vagy társasházról, nem beszélve ha ezt fatüzeléssel kell megoldani

Minderre viszont létezik jó megoldás, mert minden Atlantic fűtőtestnek gyárliag beépített termosztátja van!

Az F19 D típusnak kevesebb mint egy fok az érzékenysége (0,8°), az F119 D és az F120 D típusok pedig extrém pontos 0,1 °C-os finomsággal kapcsolnak.

Ez azt jelenti, hogy helyes méretezés esetén az Atlantic F119 D és F120 D elektromos konvektorok tizedfok pontossággal képesek teljesen automatikusan szabályozni a babaszoba hőmérsékletét, még a leghidegebb időben is!

Atlantic F19 D

Atlantic F19 D tartólábas kivitelű, manuális vezérlésű fűtőtest – mechanikus termosztáttal. Egyszerű forgókapcsolós, emelkedő piktogram skálás, fokozatmentes hőmérsékletállítással és 0,8 °C kapcsolási érzékenységgel rendelkező fűtőpanel. Fagymentesítő állás (+7 °C). A csomagolás már tartalmazza a tartólábakat.

Mindegyik Atlantic elektromos radiátor önálló és kiegészítő fűtésként is megbízhatóan alkalmazható. A termosztátot a kívánt hőmérsékletre beállítva a fűtőtest azonnal bekapcsol amint a levegő hűlni kezd, majd amint elérte a beállított hőmérsékletet, rögtön kikapcsol.

Ezek az elektromos fűtőtestek nem csak fafűtés, hanem gáz központi fűtés mellé is használhatók kiegészítő fűtésnek, mert a két eltérő fűtési mód teljesen automatikusan tud együtt üzemelni, hiszen az elektromos radiátor csak akkor és annyi időre segít be, ami a beállított hőmérséklet eléréséhez feltétlenül szükséges.

Ráadásul így a fogyasztása is csak töredéke lesz annak, mintha a helyiséget csak ezzel a konvektorral fűtené, ugyanis így csak a különbözeti hőmennyiséget kell pótolnia.

Kisgyerekeseknél és idősebbeknél is jó szolgálatot tehet tavaszal és ősszel is, amikor még nem éri meg elindítani a gázfűtést, vagy külön begyújtani a kályhát.

Egy Atlantic F19 D, F119 D vagy egy Atlantic F120 D elektromos konvektorral nem fog mellé akkor, ha babaszoba egyenletes hőmérsékletének biztosításáról van szó. Hiszen mindegyik megbízható típus, biztonságos és teljesen hangtalan fűtőtest, így még a legkisebb neszre felriadó kisbaba is nyugodtan fog mellette aludni.

Most a mama és papa is nyugodt lehet, hiszen minden Atlantic fűtőtestre 5 év korlátozásmentes, teljeskörű jótállás jár. (2 év gyári + 3 év importőri (ingyenes online regisztrációval)

  • Főfűtés esetén ajánlott méretezés, 2,7 m -es belmagasságnál (38-as tégla + jól záródó dupla üvegezésű hőszigetelt ablakokkal)
  • Kiegészítő fűtés esetén (meglévő fűtés mellé) az ajánlott teljesítmény 50%-a. (pl. 18 nm esetén 1000 W (mindig felfelé kerekítsen)
  • 25 nm-nél nagyobb helységbe több elektromos radiátor elhelyezése is szükséges lehet főfűtés esetén.